Ege Usülü Zeytinyağlı Börülce
Ege Metodu Zeytinyağlı Börülce Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo taze börülce
- 3 adet domates
- 4 -5 taze biber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
Ege Adabı Zeytinyağlı Börülce Tanımı Nasıl Yapılır?
- Börülceyi temizleyip haşlayalım ve süzelim.
- Biberleri ikiye bölüp kızartalım ,kızarttığımız biberleri almadan küçük küçük doğradığımız domatesleride üzerine alalım, tuzunuda ekleyip eriyene kadar kapağı kapalı pişirelim suyunu çekmesin.
- Tencereye börülceleri alalım üzerine domates sosumuzu dökelim altı kısıt 5 dk kaynatalım.
- Soğuk yada sıcak servis edebilirsiniz.
Ege Yolu Zeytinyağlı Börülce Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










