Ege Usülü Zeytinyağlı Börülce

Ege Metodu Zeytinyağlı Börülce Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo taze börülce
  • 3 adet domates
  • 4 -5 taze biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Ege Adabı Zeytinyağlı Börülce Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Börülceyi temizleyip haşlayalım ve süzelim.
  2. Biberleri ikiye bölüp kızartalım ,kızarttığımız biberleri almadan küçük küçük doğradığımız domatesleride üzerine alalım, tuzunuda ekleyip eriyene kadar kapağı kapalı pişirelim suyunu çekmesin.
  3. Tencereye börülceleri alalım üzerine domates sosumuzu dökelim altı kısıt 5 dk kaynatalım.
  4. Soğuk yada sıcak servis edebilirsiniz.

Ege Yolu Zeytinyağlı Börülce Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yulaflı Cookies
Mütebbel
Meyveli Jöle (Hazır Tatlı, Sunum Fikri)
Nefis Damla Çikolatalı Kurabiye
Un Kurabiyesi
Salçalı Şehriye Çorbası
Hdabla | © 2025 |