Efsane Sosuyla Islak Kek
Efsane Sosuyla Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
(bardak ölçüsü klasik 200 ml)
- 4 adet büyük yumurta
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 50 gram kakao
- 2 su bardağı + 2 çorba kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Sos için;
- 2,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 50 gram kakao
Efsane Sosuyla Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurta şekeri güzelce çırpalım.
- Un ve kabartma tozu hariç başka malzemeleride ekleyip tekrar çırpalım.
- Son olarak un ve kabartma tozunu ekleyelim.
- Sıvı yağ ile yagladıgımız borcama kek harcımızı alalım.
- 170 derecede 25-30 dakika denetimli bir formda pişirelim.
- Keki fırına sürdükten sonra sosumuzu uygun bi tencere alıp karıştıralım ve pişirelim bi iki kaynar vurduktan sonra ocaktan alalım.
- Pişen kekimizi 10 dakika dinlendirip dilimleyelim.
- Sosumuzu üstüne dökelim.
- En az 4-5 saat dinlendirelim. ( 1 gece dolapta beklerse daha hoş olucaktır. )
Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin afiyet olsun.
Efsane Sosuyla Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










