Efsane Sosuyla Islak Kek

Efsane Sosuyla Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

(bardak ölçüsü klasik 200 ml)

  • 4 adet büyük yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 50 gram kakao
  • 2 su bardağı + 2 çorba kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Sos için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 50 gram kakao

Efsane Sosuyla Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yumurta şekeri güzelce çırpalım.
  2. Un ve kabartma tozu hariç başka malzemeleride ekleyip tekrar çırpalım.
  3. Son olarak un ve kabartma tozunu ekleyelim.
  4. Sıvı yağ ile yagladıgımız borcama kek harcımızı alalım.
  5. 170 derecede 25-30 dakika denetimli bir formda pişirelim.
  6. Keki fırına sürdükten sonra sosumuzu uygun bi tencere alıp karıştıralım ve pişirelim bi iki kaynar vurduktan sonra ocaktan alalım.
  7. Pişen kekimizi 10 dakika dinlendirip dilimleyelim.
  8. Sosumuzu üstüne dökelim.
  9. En az 4-5 saat dinlendirelim. ( 1 gece dolapta beklerse daha hoş olucaktır. )

Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin afiyet olsun.

Efsane Sosuyla Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sütlü İrmik Tatlısı
Anne Kısırı
Karışık Sebze Çorbası Tarifi
Tane Tane Gelin Pilavı
Tek Kişilik Harika Sufle
Kisiel (Kıssel)
Hdabla | © 2025 |