Efsane İçiyle Zeytinyağlı Dolma
Efsane İçiyle Zeytinyağlı Dolma Tanımı İçin Malzemeler
- İstenilen ölçüde yaprak
- 3 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı köftelik bulgur
- 4 adet kuru soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı zeytinyağı
- Kuru nane
- Sumak
- Tuz
- Maydanoz
- Dereotu
Dolmanın üzerine dökmek için;
- 1 çay bardağı zeytinyağı(veya sıvı yağ)
- 1 yemek kaşığı sumak
- Yarım limon suyu
Efsane İçiyle Zeytinyağlı Dolma Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yağımızda bol soğanımızı kavuralım.
- İçerisine salçayı koyup 1 dk daha kavuralım.
- Pirinç ve bulguruda ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Baharatları ek ederek yarım su bardağı su ekleyip hafif kabarınca altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Soğuyan harcımıza maydanoz ve dereotunu birde nar ekşisi ekleyip yapraklarımızla saralım.
- Tenceremizin altına kalın yaprak dizerek sardığımız dolmaları dık koyalım.
- Üzerine 1 su bardağı sıcak suyla ıslattığımız sumağı süzüp birde yağını koyup karıştıralım bu karışımı dolmaların üzerine dökelim.
- Kısık ateşte yaklaşık 1,5 saat pişirelim. (⚠️pişme mühleti yaprağa nazaran değişir ) afiyet olsun.
Efsane İçiyle Zeytinyağlı Dolma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















