Efibadem Kurabiyesi

Efibadem Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gr tereyağ yahut margarin
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 adet yumurta
- 3 su bardağı kadar un ( hepsinin kavrulmuş olması gerekiyor )
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı badem
Bulamak için :
- Pudra şekeri
Efibadem Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak unumuzu kısık ateşte hafif rengi dönünceye kadar kavuralım.
- Ben az gelme ihtimaline karşı 4 su bardağı unu kavurdum.Bir su bardağı un kaldı daha sonra kavala kurabiyesi için kullanacağım.
- Unun uygunca soğumasını bekleyelim.
- Un kavrulurken top top olduğu için soğuduğunda kullanmadan evvel kesinlikle eleyelim.
- Oda ısısındaki tereyağ ve pudra şekerini mikser ile çırpalım.
- Yumurtayı ek edip biraz da o biçimde çırpalım.
- Kavrulmuş un ve kabartma tozunu yavaş yavaş ekleyelim.
- Hamurumuz birinci başta biraz cıvık un ekledikçe sert hafif dağılan bir yapıda oluyor.
- Normal kurabiye hamurundan biraz farklı bir yapısı oluyor.
- Hamurdan minik minik parçalar koparıp, elimizle sıkarak yuvarlayalım çok bastırınca dağılıyor.
- Hamur dağılan bir hamur tasa etmeyin. Elinizle sıka sıka top haline getirin.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20 dakika kadar pişirelim.
- Kontrollü pişirin küçük oldukları için daha çabuk pişebilir.
- Benim kurabiyelerim tam 20 dakikada piştiler.
- İlk sıcağı çıktıktan sonra çokça pudra şekerine bulayalım.
Deneyecek olanlara Afiyet olsun.
Efibadem Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








