Efibadem (Gökçeada) Kurabiyesi

Efibadem (Gökçeada) Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağ (margarin de olur )
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un (10 dk kavrulacak)
- 1 su bardağı çiğ badem (iri parçalanmış)
Üzerine için;
- Pudra şekeri (yarım çay bardağı kadar)
Efibadem (Gökçeada) Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Unumuzu bir tavada 10 dk kadar daima karıştırarak kavuruyoruz, (yakmadan).
- Ayrı bir tavada da iri olarak rondodan geçirdiğimiz çiğ bademleri 10 dk kadar kavuruyoruz.
- Kavrulan un ve badem güzelce soğuması için bekleyecek.
- Derin bir karıştırma kabında badem hariç tüm gereçleri ekleyip uygunca yoğuruyoruz. (un kavrulmuş olduğu için topaklanıyor eleyerek ilave edilmeli).
- Hamurumuz ele yapışmayacak, yuvarlanabilir hale geldiğinde bademleri de ekleyip ceviz büyüklüğünde hal veriyoruz (ben sinangil marka un kullandım ölçüm 3 bardakla tuttu,farklı marka un kullanacaksanız denetimli ekleyin ).
- Şekil verdiğimiz hamurları tepsiye dizerken fırını 170 derece altlı üstlü ayarlayalım ısınsın.
- Isınmış fırına tepsiyi atalım 20 dk da çıkarıyoruz (fırınınıza nazaran bu mühlet 30 dk kadar uzayabilir altı piştiğinde hazır demektir).
- Soğuduğunda pudra şekerine bulayıp servis edebiliriz.
- Bu ölçülerle bir dikdörtgen fırın tepsisi kurabiye elde ettim.Afiyet olsun 😋.
Efibadem (Gökçeada) Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








