Ebegümeçli Havuçlu Bulgur Pilavı

Ebegümeçli Havuçlu Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 küçük demet ebegümeci
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 türk kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz toz tatlı biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2 su bardağı su

Ebegümeçli Havuçlu Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ebegümeci yıkayalım, ayıklayıp küçük doğrayalım.
  2. Havucun kabuğunu soyup rendeleyelim ,soğanı küçük yemeklik doğrayalım.
  3. Tencereye yağı koyalım, üzerine soğani koyup bir dk kavuralım.
  4. Sonra havucu ekleyip karıştıralım ,ebegümecini ekleyip karıştıralım, daha sonra yıkadığımız bulguru ek edip karıştıralım.
  5. Tuz, baharat serpelim karıştıralım, suyunu verelimm fokurdayıncaya ocağın altını kısalım, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
  6. Afiyet olsun. Yanınsa yoğurt çok hoş oluyor.

Ebegümeçli Havuçlu Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İlikli Kemik Sulu Mercimek Çorbası
Çay Saatinde Tava Böreği
Salsa Sosu Fajita (Yanında Makarna)
Paskalya Çöreği
Çiğ Börek
Et Tantuni ( Mersin Usulü)
Hdabla | © 2025 |