Dürüm Kebabı
Dürüm Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet yumurta
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızıbiber
- Lavaş
Üzeri için;
- Tereyağ
- Salça
Dürüm Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kıyma için tüm materyalleri karıştırıp yoğurun.
- Lavaşları kare biçiminde kesip kıymayı boşluk kalmayacak biçimde yayalım.
- Her bir kata tıpkı süreci yaptıktan sonra lavaşları yatırıp çöp şişleri geçirin.
- Dilimlere ayırın. 4-5 kesim çıkacak.
- Fırın tepsisine dizdikten sonra üzerine sıvı yağ gezdirip 200 derece fırında 30 dk pişirin.
- Sosu hazırlamak için iki malzemeyi ocakta karıştırın. Pişen kebapların üzerinde gezdirin.
- Yanında soğan salatası ve tabana yoğurt koyarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Dürüm Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









