Dürüm Kebabı

Dürüm Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızıbiber
  • Lavaş

Üzeri için;

  • Tereyağ
  • Salça

Dürüm Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kıyma için tüm materyalleri karıştırıp yoğurun.
  2. Lavaşları kare biçiminde kesip kıymayı boşluk kalmayacak biçimde yayalım.
  3. Her bir kata tıpkı süreci yaptıktan sonra lavaşları yatırıp çöp şişleri geçirin.
  4. Dilimlere ayırın. 4-5 kesim çıkacak.
  5. Fırın tepsisine dizdikten sonra üzerine sıvı yağ gezdirip 200 derece fırında 30 dk pişirin.
  6. Sosu hazırlamak için iki malzemeyi ocakta karıştırın. Pişen kebapların üzerinde gezdirin.
  7. Yanında soğan salatası ve tabana yoğurt koyarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Dürüm Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lezzetine Doyum Olmayan Lahmacun
Viral Portakallı Kek ( Acımsı Tat Yok Çok Güzel Lezzet)
Orman Meyveli Kıtırlı Kek
Nefis Gelin Pastası
Tavuk Köftesi
Sebzeli Fit Tuzlu Kek
Hdabla | © 2025 |