Dünyanın En Pratik Mantısı
Dünyanın En Pratik Mantısı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 500 gram dana kıyma
- 5-6 kol maydanoz
- 1 adet iri uzunluk soğan
- Tuz
- Karabiber
Servis için;
- Yoğurt (isteğe bağlı sarımsak)
Üzeri için
- Tereyağ
- Nane
- Kırmızı biber
Dünyanın En Pratik Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kıyma,ince doğranmış soğan ,maydanoz ve baharatlar yoğrularak 6 kesime ayrılır.
- Yufkalar ortadan ikiye kesilir.
- Yarım yufkanın geniş tarafına kırma harcı yerleştirilerek şerit biçiminde yaydırılacak yufka sarılır.
- Parmak kalınlığında kesimlere ayrılarak yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizilir.
- Tüm yufkalara birebir süreç uygulanır.
- 180 derece fırında 30 dakika pişirilir.
- Tereyağ eritilir, içerisine nane ve toz biber eklenerek kızdırılır.
- Fırından çıkan mantılar servis tabağına alınarak üzerine yoğurt ve tereyağlı sos eklenerek servis edilir. Deneyip tadanlara afiyet olsun….
Dünyanın En Pratik Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















