Düküklüde Et Kavurma

Düküklüde Et Kavurma Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg daha eti (kuşbaşı formunda doğranmış)
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Biraz karabiber

Düküklüde Et Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Eti kuşbaşı formunda doğrayalım.
  2. Isınmış tencerede az sıvı yağ ile etleri kavuralım.
  3. Suyunu salana kadar ortada karıştıralım.
  4. Etler suyunu saldığında düdüklü tencerenin kapağını kapatıp pişirelim.
  5. Düküklünüzün pişirme ayarına nazaran süreyi ayarlayın.
  6. Etinizin suyu az gelirse şu eği yapabilirsiniz. Ben eklemedim su oranı kâfi geldi.
  7. Dinlenen düdüklünün kapağını açtıktan sonra biraz daha sıvı yağ ekledim.
  8. Üzerine tuz karabiber ve kırmızı toz biber ekleyip kısık ateşte karıştırarak biraz daha kavurdum.
  9. Lokum üzere yumuşacık oldu. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ️.

Düküklüde Et Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İçli Köfte Tarifi
Muzlu Karemelli Muhallebili Tatlı
Glutensiz Simit
Karışık Urfa Dolması (Ekşili, Acılı)
Dışı Kıtır Kıtır İçi Yumuş Yumuş Topkek
Tavuk Suyuna Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı
Hdabla | © 2025 |