Düküklüde Et Kavurma
Düküklüde Et Kavurma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg daha eti (kuşbaşı formunda doğranmış)
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
- Biraz karabiber
Düküklüde Et Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Eti kuşbaşı formunda doğrayalım.
- Isınmış tencerede az sıvı yağ ile etleri kavuralım.
- Suyunu salana kadar ortada karıştıralım.
- Etler suyunu saldığında düdüklü tencerenin kapağını kapatıp pişirelim.
- Düküklünüzün pişirme ayarına nazaran süreyi ayarlayın.
- Etinizin suyu az gelirse şu eği yapabilirsiniz. Ben eklemedim su oranı kâfi geldi.
- Dinlenen düdüklünün kapağını açtıktan sonra biraz daha sıvı yağ ekledim.
- Üzerine tuz karabiber ve kırmızı toz biber ekleyip kısık ateşte karıştırarak biraz daha kavurdum.
- Lokum üzere yumuşacık oldu. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ️.
Düküklüde Et Kavurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















