Düğün Çorbası

Düğün Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • Kemikli et veya kesim et
  • Su
  • 2 diş sarımsak
  • 4-5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber

Düğün Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Etlerimizi düdüklüye alalım içine sarımsağı rendeleyip, ek edelim ve 35-40 dk haşlayalım.
  2. Haşlanan etleri farklı bir tabağa alıp, suyunu çorba yapacağımız tencereye süzelim.
  3. Etleri tiftikleyelim tenceremizin içine ekleyelim.
  4. Çorbanın terbiyesi için bir kapta un yumurta ve yoğurdu düzgünce çırpalım.
  5. Tencereye ek etmeden kesilmesini önlemek için terbiyeyi ılıştıralım. Çorbanın suyundan bir kaç kaşık terbiyeye ekleyelim eklerken karıştıralım.
  6. Ilıyan terbiyeyi tenceremizin içine yeniden karıştırmaya devam ederek ilave edelim. 5-6 dk kaynadıktan sonra tuzunu ve baharatını ekleyelim.

Afiyet olsun 😋

Düğün Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Meyveli Baton Pasta
Yumurtasız Yayla Çorbası
Etsiz Çiğ Köfte
Tavuklu Soğanlı Mayalı Pide
Rulo Börek
Patatesli Omlet
Hdabla | © 2025 |