Düdüklüde Mercimek Çorbası (15 Dakikada Hazır)

Düdüklüde Mercimek Çorbası (15 Dakikada Hazır) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 büyük kuru soğan
  • 2-3 orta uzunluk havuç
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • 2 çay kaşığı tuz (damak zevkine nazaran ayarlanabilir fakat fazla tuz ziyanlı:))

Servis kısmı için;

  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı tatlı kırmızı tiz biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Düdüklüde Mercimek Çorbası (15 Dakikada Hazır) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanları iri iri doğrayınız. Zeytinyağında kısık ateşte hafif pembeleşinceye kadar kavurunuz.
  2. Küçük küçük doğradığınız havuçları ekleyip biraz daha kavurunuz.
  3. Yıkadığınız mercimekleri, tuzu, karabiberi, zerdeçalı ekleyip biraz daha kavurunuz (damak tadınıza nazaran karabiber ve zerdeçal eklemeyebilirsiniz. Yeniden de çok lezzetli olacaktır. ).
  4. 5 bardak su ekleyip şöyle bir karıştırınız ve düdüklünün kapağını kapatınız. Düdüklüden ses gelince düdüğünü kapatınız ve 10 dakika kısık ateşte pişirip ocağı kapatınız.
  5. Havasını boşalttığınız tencereyi açıp 1-2 dakika blenderden geçiriniz. Blenderiniz yoksa esasen yumuşacık olmuş gereçleri süzgeçten geçirebilirsiniz. Neredeyse hiç posası kalmayacaktır.
  6. Ayrı küçük bir tavada tereyağını eritip ocağın altını kapatınız ve kuru naneyle toz kırmızı biberi erimiş tereyağının üzerine ekleyip hafif karıştırınız.
  7. Tereyağının kendi sıcaklığı kâfi olacaktır, sosumuzun yanmamasına dikkat ediniz.
  8. Çorbayı kâselere koyup üzerine tereyağlı naneli probleminden gezdiriniz. Bu sosun sonradan eklenmesi çorbanın lezzetini katlıyor ❤️.

Düdüklüde Mercimek Çorbası (15 Dakikada Hazır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

5 Dakikada Erik Soslu Tartolet (Videolu)
Meşhur Antakya Kısırı
Granola (Videolu)
Spoonful ( Kaşık Tatlısı, Kolay Tatlı)
Mayasız Çıtır Lahmacun
Çikolatalı Yulaf Bar
Hdabla | © 2025 |