Düdüklüde Mercimek Çorbası (15 Dakikada Hazır)
Düdüklüde Mercimek Çorbası (15 Dakikada Hazır) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 büyük kuru soğan
- 2-3 orta uzunluk havuç
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- 2 çay kaşığı tuz (damak zevkine nazaran ayarlanabilir fakat fazla tuz ziyanlı:))
Servis kısmı için;
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı tatlı kırmızı tiz biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Düdüklüde Mercimek Çorbası (15 Dakikada Hazır) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanları iri iri doğrayınız. Zeytinyağında kısık ateşte hafif pembeleşinceye kadar kavurunuz.
- Küçük küçük doğradığınız havuçları ekleyip biraz daha kavurunuz.
- Yıkadığınız mercimekleri, tuzu, karabiberi, zerdeçalı ekleyip biraz daha kavurunuz (damak tadınıza nazaran karabiber ve zerdeçal eklemeyebilirsiniz. Yeniden de çok lezzetli olacaktır. ).
- 5 bardak su ekleyip şöyle bir karıştırınız ve düdüklünün kapağını kapatınız. Düdüklüden ses gelince düdüğünü kapatınız ve 10 dakika kısık ateşte pişirip ocağı kapatınız.
- Havasını boşalttığınız tencereyi açıp 1-2 dakika blenderden geçiriniz. Blenderiniz yoksa esasen yumuşacık olmuş gereçleri süzgeçten geçirebilirsiniz. Neredeyse hiç posası kalmayacaktır.
- Ayrı küçük bir tavada tereyağını eritip ocağın altını kapatınız ve kuru naneyle toz kırmızı biberi erimiş tereyağının üzerine ekleyip hafif karıştırınız.
- Tereyağının kendi sıcaklığı kâfi olacaktır, sosumuzun yanmamasına dikkat ediniz.
- Çorbayı kâselere koyup üzerine tereyağlı naneli probleminden gezdiriniz. Bu sosun sonradan eklenmesi çorbanın lezzetini katlıyor ❤️.
Düdüklüde Mercimek Çorbası (15 Dakikada Hazır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















