Düdüklüde Et Haşlama Yemeği

Düdüklüde Et Haşlama Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo (veya yarım kilo,kişi sayısına nazaran ayarlanabilir) kemikli et
- 4-5 adet patates
- 2 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- Maydanoz
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber (isteğe nazaran çeşitli baharatlar ekleyebilirsiniz)
Düdüklüde Et Haşlama Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kemikli etleri tencereye alıp ocağı açalım, et kendi suyunu salıp çekmeye başlayıncaya kadar pişirelim doğradığımız soğanları ek edip biraz daha kavuralım.
- Sırayla doğradığımız havuçları, iri iri doğradığımız patatesleri de ekleyip karıştıralım .
- Tuzu, sarımsağı ve baharatları da ekledikten sonra, üzeri geçecek kadar sıcak su ve kıydığımız maydanozları da ek edip düdüklünün kapağını kapatalım .
- Düdük buhar çıkarmaya başlayınca ocağı kısıp bu şekilde25-30 dk pişirmeye bırakalım.Afiyet olsun.
Düdüklüde Et Haşlama Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
