Düdüklüde Et
Düdüklüde Et Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo kuşbaşı doğranmış et
- İsteğe bağlı tuz
- İsteğe bağlı kırmızı toz biber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
Düdüklüde Et Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak düdüklüye etimizi alıp suyunu salana kadar ortada karıştıralım.
- Suyunu salınca kapağını kapatalım ,orta ateşte düdüklüden ses gelene kadar tutalım .
- Düdüklüden ses gelmeye başlayınca yani etimiz kaynayınca kısık ateşe indirelim.
- 30 dk pişirelim altını kapatalım ve bekletip açalım.
- Tekrar ocağa alalım içerisine tereyağı ,tuz, kırmızı toz biber ,salçalarımızı ekleyip bi 10 dkda o denli pişirdikten sonra yemeğimiz hazır afiyet olsun ❤️
Düdüklüde Et Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






