Düdüklüde Barbunya Yemeği
Düdüklüde Barbunya Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 5 su bardağı su
- 3 su bardağı kuru barbunya
- 4 su bardağı su
- 1 baş kuru soğan
- 1 tane yeşil biber ️
- 1 baş sarımsak
- 2 tane patates
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Çeyrek çay bardağı zeytinyağ
Düdüklüde Barbunya Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Düdüklü tenceremize soğan, yeşil biberleri, patatesleri başka farklı doğrayalım.
- 1 baş sarımsağı bütün olarak koyalım.
- Üzerlerine tereyağı ve zeytinyağı ekleyip karıştıralım.
- Soğan ile biberler öldükten sonra salça ekleyip kaşıkla biraz karıştıralım, sonra domatesleri doğrayıp soğanların üzerine dökelim .
- Domatesler yumuşak olunca barbunya, doğranmış olan patatesi de tencereye koyup 2 dakika karıştıralım.
- En son 5 su bardağı kaynamış su ekleyip düdüklü tenceremizin kapağını kapatıp 20 dakikada pişirelim. Afiyet olsun.
Düdüklüde Barbunya Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







