Düdüklüde Barbunya Yemeği

Düdüklüde Barbunya Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı su
  • 3 su bardağı kuru barbunya
  • 4 su bardağı su
  • 1 baş kuru soğan
  • 1 tane yeşil biber ️
  • 1 baş sarımsak
  • 2 tane patates
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Çeyrek çay bardağı zeytinyağ

Düdüklüde Barbunya Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Düdüklü tenceremize soğan, yeşil biberleri, patatesleri başka farklı doğrayalım.
  2. 1 baş sarımsağı bütün olarak koyalım.
  3. Üzerlerine tereyağı ve zeytinyağı ekleyip karıştıralım.
  4. Soğan ile biberler öldükten sonra salça ekleyip kaşıkla biraz karıştıralım, sonra domatesleri doğrayıp soğanların üzerine dökelim .
  5. Domatesler yumuşak olunca barbunya, doğranmış olan patatesi de tencereye koyup 2 dakika karıştıralım.
  6. En son 5 su bardağı kaynamış su ekleyip düdüklü tenceremizin kapağını kapatıp 20 dakikada pişirelim. Afiyet olsun.

Düdüklüde Barbunya Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tepsi Poğaçası
Tahinli Kurabiye
Supangle
Tam Buğday Unlu Banana Bread (Pcos Dostu)
Mercimekli Tavuk Çorbası (Şifa Çorbası )
Vanilyalı Soğuk Kahve
Hdabla | © 2025 |