Düdüklü Tencerede Taze Fasulye
Düdüklü Tencerede Taze Fasulye Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo taze fasulye
- 1 tane soğan
- 1 yemek kaşığı salça, ben biber salçası kullanıyorum
- 4 tane domates küp küp doğranmış
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı sıcak su
Düdüklü Tencerede Taze Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel taze fasulyelerimizi yıkayalım ve doğrayalım, soğanlarımızı ve domateslerimizi de küp küp doğrayalım.
- Düdüklü tenceremize biraz yağ koyalım ısınsın içerisine soğanları ekleyelim birkaç dakika kavrulsun, akabinde fasulyeleri ekleyelim 5 dakika kadar fasulyeleri ortada karıştırarak kavuralım, rengi sararınca bir yemek kaşığı salçamızı ekleyelim, birkaç dakika kavurduktan sonra üzerine domateslerimizi ekleyelim.
- Tuzumuz, karabiber, pul biber ekleyelim bir çay bardağı kadar da sıcak su ekleyip, düdüğün kapağını kapatalım sesi çıktıktan sonra 10 dakika tutalım.
Not:Eğer ki yemeğinizi çok sulu seviyorsanız su ayarını istediğiniz üzere ekleyebilirsiniz ben al su koydum domates de suyunu verdiği için.
Düdüklü Tencerede Taze Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













