Düdüklü Tencerede Taze Fasulye

Düdüklü Tencerede Taze Fasulye Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo taze fasulye
  • 1 tane soğan
  • 1 yemek kaşığı salça, ben biber salçası kullanıyorum
  • 4 tane domates küp küp doğranmış
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı sıcak su

Düdüklü Tencerede Taze Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel taze fasulyelerimizi yıkayalım ve doğrayalım, soğanlarımızı ve domateslerimizi de küp küp doğrayalım.
  2. Düdüklü tenceremize biraz yağ koyalım ısınsın içerisine soğanları ekleyelim birkaç dakika kavrulsun, akabinde fasulyeleri ekleyelim 5 dakika kadar fasulyeleri ortada karıştırarak kavuralım, rengi sararınca bir yemek kaşığı salçamızı ekleyelim, birkaç dakika kavurduktan sonra üzerine domateslerimizi ekleyelim.
  3. Tuzumuz, karabiber, pul biber ekleyelim bir çay bardağı kadar da sıcak su ekleyip, düdüğün kapağını kapatalım sesi çıktıktan sonra 10 dakika tutalım.

Not:Eğer ki yemeğinizi çok sulu seviyorsanız su ayarını istediğiniz üzere ekleyebilirsiniz ben al su koydum domates de suyunu verdiği için.

Düdüklü Tencerede Taze Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mini Bazlama
Glutensiz Cocostar Pasta
Mandalina Soslu Etimek Tatlısı
Avcı Kebabı
Fırında Kaburga
Hurmalı Bebek Maması (6+ Ay)
Hdabla | © 2025 |