Dubai Çikolata Tadında Tartolet

Dubai Çikolata Tadında Tartolet Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için :
- 150 gram tereyağı
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağından bir parmak fazla pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- Bir tutam tuz
- 2,5 su bardağı un
Krema için:
- 2,5 su bardağı süt (500ml)
- 1 su bardağı şeker (180 gr)
- 3 dolu yeme kaşığı nişasta (90gr)
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı vanilya
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı krema
- Antep fıstığı ezmesi ( zevkinize nazaran az çok koyabilirsiniz ben fıstık çektirip attım kıtırlık olsun diye)
- 1 su bardağı kavrulmuş kadayıf
Üzeri için:
- Sütlü çikolata (150 gram)
Dubai Çikolata Tadında Tartolet Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağ ,yumurta ,pudra şekeri,vanilya, un ve tuzu yoğuralım. Yumuşak bi hamur olacak korkmayın.
- Streç sinemaya sarıp bir saat dolapta dinlendirin.
- Hamur dinlenirken iç harcı hazırlıyoruz.
- İç harcı için süt, tereyağ şekerin yarısını bi tencereye koyup altını açıyoruz.
- Ayrı kasede yumurta,şeker,nişasta, şekerin yarısını karıştırıyoruz.
- Tenceredeki sütten bir kepçe koyup kremayı açıyoruz.
- Tencerede kremayı birleştirerek kaynayınca bi iki dk kendini toparlayıp altını kapatıyoruz.
- İçine antep fıstığı ezmesi,vanilya ve kadayıfı toparlıyoruz. Aralıklı karıştırıyoruz kabuklanmasın.
- Soğuyan kremaya yarım su bardağı kremayı ekleyip yoğunluğunu açıyoruz kıvama nazaran azaltıp arttırabilirsiniz.
- Tartolet hamurunu tartolet tepsisine minik fındık tanesi olucak biçimde hisse ediyoruz.
- Tepsiyi tereyağ ile yağlıyoruz bezeleri yuvarlaklara yerleştirip, ister tartolet tokmağı ister eliniz ile biçim veriyoruz. (zaten tokmakla basınca çabucak form alıyor. ).
- 150 derece fırında 15/20 dk hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
- Pişen tartolet hamuruna kremamızla hal veriyoruz.
- Benmari yordamı erittiğimiz çikolataya batırıyoruz.
- Biraz sertleşmesi için buzdolabında yada soğuk ortamda bekletiyoruz.Afiyet olsun.
Dubai Çikolata Tadında Tartolet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
