Donut (Orjinal Tarif Arayanlara)

Donut (Orjinal Tanım Arayanlara) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket toz insat maya
- 3 yemek kaşığı şeker
- Yarım çay kaşığı tuz
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı ılık süt
- 2 pk vanilya
- Yarım kilo kadar un
- 100 gr oda ısısında tereyağı yada margarin
Üzeri için:
- Sürülebilir çikolata (çokokrem üzere yada çikolata yada yalnızca toz şeker)
Donut (Orjinal Tanım Arayanlara) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bi kabın içine maya,şeker, yumurtayı koyup düzgünce çırpın.
- Sonra öbür gereçleri tereyağı hariç koyun yoğurmaya başlayın hamur biraz toparlanınca tereyağını ekleyin.
- Poğaça hamuru üzere hamur elde edin çok sert olmasın ancak. 1 saat kadar mayası gelene kadar hamuru streçleyip bekletin.
- Resimlerde gösterdiğim üzere yumurtta büyüklüğünde hamurlar alıp un serpilmiş tepsiye koyup üzerine bastırın.
- Muhakkak un serpin yoksa yapışır.
- Tepsi mayası gelince şurup kapağıyla yada öteki bişeyle ortasını delin. (ortasındaki parçalarıda kızartıp çikolata sosu döktüm ☺️)
- Kızartma tavasına bol yağ döküp çok kızgın olmayan yağda önlü gerili sık sık çevirerek kızartın.
- Yanmış üzere gözüksede korkmayın iç çok hoş. Fotoğrafta de bilhassa belirttim.
- Ben üzerine benmari tarzı çokokrem ve az sıvı yağ karıştırdım.
- Donutları bu sosa batırıp tekrar benmari adabı beyaz çikolata ile süsledim.
- Benmari tarzı çikolata eritirken kesinlikle 2 kaşık kadar sıvı yağ koyun ki çikolatanız donmasın alışkan kıvamda olsun.Çikolatanız yoksa yalnızca toz şekere de bulayabilirsiniz.Afiyet olsun 🥰.
Donut (Orjinal Tanım Arayanlara) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










