Donut
Donut Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 5 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıcak su
- 3 çorba kaşığı şeker
- 1 paket instant maya
- Yarım çay kaşığı tuz
Üzeri için;
- 1 paket çikolata sosu
- 2,5 su bardağı süt
- Farklı renklerde pasta süsü ve hindistan cevizi
Donut Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sütü ılıtın şeker ve maya ekleyin karıştırıp üzerini örtün 5-10 dakika dinlendirin, yoğurma kabına unu ekleyin, üzerine tuz ekleyin, mayalı sütü ekleyin ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun üzerini örtüp, bir saat mayalandırın.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapın ortasına una batırılmış oklava ile yuvarlak açın kızgın yağda altını ve üstünü kızartın.
- Çikolata sosunu tarife nazaran hazırlayın donutları çikolata sosuna batırın üzerine şekerleme serpiştirin. Afiyet olsun.
Donut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











