Donut

Donut Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 5 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • 3 çorba kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • Yarım çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • 1 paket çikolata sosu
  • 2,5 su bardağı süt
  • Farklı renklerde pasta süsü ve hindistan cevizi

Donut Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sütü ılıtın şeker ve maya ekleyin karıştırıp üzerini örtün 5-10 dakika dinlendirin, yoğurma kabına unu ekleyin, üzerine tuz ekleyin, mayalı sütü ekleyin ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun üzerini örtüp, bir saat mayalandırın.
  2. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapın ortasına una batırılmış oklava ile yuvarlak açın kızgın yağda altını ve üstünü kızartın.
  3. Çikolata sosunu tarife nazaran hazırlayın donutları çikolata sosuna batırın üzerine şekerleme serpiştirin. Afiyet olsun.

Donut Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kumlu Pasta
Kuru Biber Patlıcan Dolması (Diyarbakır Usulüyle)
Bulut Tatlısı
Biber Dolması (Anne Eli)
Kıymalı Patates Kavurması (Yufka Ekmekle Harika Bir Piknik Menüsü)
Revani Tatlısı
Hdabla | © 2025 |