Döner Ekmeği

Döner Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için materyaller;
- 10 su bardağı un
- 2 su bardağı ılık su
- 2 su bardağı ılıksüt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tuz,1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket maya (10 gr)
Üzerine sürmek için;
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tane yumurta sarısı
- Çeyrek çay bardağı su
Bardak ölçüm 200 ml klasik su bardağı
Bardak ölçüm 110 ml klasik çay bardağı
Döner Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına tüm sıvı gereçleri koyalım, mayayı koyalım karıştıralım .
- Üzerine un,tuz, ekleyelim hamurumuzu güzelce yoğuralım,mayalanmaya bırakmayalım.
- Hamurumuzu 17,20 adet beze yapalım tepsiye dizelim üzerini örtelim 30 dakika mayalanmaya bırakalım.
- Sozumuzun hazırlanışı, yoğurt,yumurta, su,bir kaseye koyalım çırpalım sosumuz hazır.
- Hamurumuzun üzerine parmaklarımızla yavaşça bastırarak sosumuzu sürelim.
- Önceden ısınmış alt üst ayar 250 derece fırında 15-18 dakika pişirelim, her fırın farklıdır pişme müddeti değişebilir.
Döner Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






