Döner Ekmeği

Döner Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için materyaller;

  • 10 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık su
  • 2 su bardağı ılıksüt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tuz,1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket maya (10 gr)

Üzerine sürmek için;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tane yumurta sarısı
  • Çeyrek çay bardağı su

Bardak ölçüm 200 ml klasik su bardağı

Bardak ölçüm 110 ml klasik çay bardağı

Döner Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına tüm sıvı gereçleri koyalım, mayayı koyalım karıştıralım .
  2. Üzerine un,tuz, ekleyelim hamurumuzu güzelce yoğuralım,mayalanmaya bırakmayalım.
  3. Hamurumuzu 17,20 adet beze yapalım tepsiye dizelim üzerini örtelim 30 dakika mayalanmaya bırakalım.
  4. Sozumuzun hazırlanışı, yoğurt,yumurta, su,bir kaseye koyalım çırpalım sosumuz hazır.
  5. Hamurumuzun üzerine parmaklarımızla yavaşça bastırarak sosumuzu sürelim.
  6. Önceden ısınmış alt üst ayar 250 derece fırında 15-18 dakika pişirelim, her fırın farklıdır pişme müddeti değişebilir.

Döner Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ekmek Tarifi (Tam Buğdaylı)
Sütlaç / Fırın Sütlaç
Pamuk Gibi Peynirli Poğaça
Kahve Yanına Sağlıklı Atıştırmalık
Zeytinyağlı Yaprak Sarma(Aydın Usulü)
Dehudiyet Yemeği
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet