Dondurucudan Pişirdiğim Patatesli Taze Bamya Yemeği
Dondurucudan Pişirdiğim Patatesli Taze Bamya Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo taze bamya
- 1 adet orta uzunluk patates
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 türk kahve fincanı zeytin yağı
- 3 su bardağı su
- 1 çay tuz toz tatlı biber toz şeker limonsuyu
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı sumak
Dondurucudan Pişirdiğim Patatesli Taze Bamya Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Dondurucudan çıkan bamyayı sudan geçirip üst kısımları ayıklayalım, yıkayıp süzgeçe alalım.
- Tencereye yağı koyalım yemeklik doğranmış soğanı bir dk kavuralım ,sonra salçayı ekleyip bir dk daha kavuralım, kabuğu soyup küçük kup doğranmış patetes ek edip karıştıralım.
- çekirdeği çıkarıp küçük doğranmış biberleri ekleyip karıştıralım, bamyayı ek edip karıştıralım tuz, baharatı serpip yavaşça karıştıralım, kısık ateşte iki üç dk pişirelim, sonra suyunu dökelim karıştıralım.
- Fokurdayınca ocağın altını kısalım denetim ederek 45_50 dk pişirelim. 10 dk dinlendikten sonra servis yapalım.
Dondurucudan Pişirdiğim Patatesli Taze Bamya Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






