Dondurucudan Pişirdiğim Patatesli Taze Bamya Yemeği

Dondurucudan Pişirdiğim Patatesli Taze Bamya Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo taze bamya
  • 1 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 türk kahve fincanı zeytin yağı
  • 3 su bardağı su
  • 1 çay tuz toz tatlı biber toz şeker limonsuyu
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı sumak

Dondurucudan Pişirdiğim Patatesli Taze Bamya Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Dondurucudan çıkan bamyayı sudan geçirip üst kısımları ayıklayalım, yıkayıp süzgeçe alalım.
  2. Tencereye yağı koyalım yemeklik doğranmış soğanı bir dk kavuralım ,sonra salçayı ekleyip bir dk daha kavuralım, kabuğu soyup küçük kup doğranmış patetes ek edip karıştıralım.
  3. çekirdeği çıkarıp küçük doğranmış biberleri ekleyip karıştıralım, bamyayı ek edip karıştıralım tuz, baharatı serpip yavaşça karıştıralım, kısık ateşte iki üç dk pişirelim, sonra suyunu dökelim karıştıralım.
  4. Fokurdayınca ocağın altını kısalım denetim ederek 45_50 dk pişirelim. 10 dk dinlendikten sonra servis yapalım.

Dondurucudan Pişirdiğim Patatesli Taze Bamya Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nefis Tok Tutan Detoks İçeceği
Hamsili Yemek
Kaşar Peynirli Çıtır Milföy Susamlı Simitler
Kilis Tava (Ev Usulü)
Pandispanya
Tarçın Ceviz Ve Kuru Üzümlü Leziz Kekimiz
Hdabla | © 2025 |