Dondurmalı Künefe

Dondurmalı Künefe Tanımı İçin Malzemeler
- 800 gr tel kadayıf
- 150 gr toz fıstık
- 150 gr sade yağ
Şerbet için;
- 6 su bardağı su
- 6 su bardağı şeker
- 3 damla limon
Üzeri için;
- 1 çay bardağı toz fıstık
Dondurmalı Künefe Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için su ve şeker ocağa alınır kaynamaya başlayınca limon ek edilerek karıştırılır .
- Yaklaşık 15-20 dk orta ateşte kaynamaya devam edilir.
- Ardından 6 kapatılıp ılımaya bırakılır.
- Oda sıcaklığında sade yağ, fıstık ve kadayıf harmanlanır .
- 3 kiloluk tepsinin içinde yayılarak uygunca bastırılır.
- Ardından evvelden ısıtılmış 170 derece fırında altı üst pişecek halde üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Üzeri kızaran kadayıf fırından alınır birinci sıcaklığı çıktıktan sora üzerinde ılık şerbet gezdirilerek 5 dk çekmesi beklenir.
- Ardından toz fıstık ile süslenerek dilimlenir, servis edilir yemeğe hazır deneyeceklere.Afiyet olsun 😊.
Dondurmalı Künefe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






