Dondurmalı Karamelize Şeftali Tatlısı
Dondurmalı Karamelize Şeftali Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet olgun şeftali
- 100 gram tereyağı
- 5 yemek kaşığı esmer şeker( isteğe bağlı beyaz şeker )
- Yarım tatlı kaşığı tarçın
- 1 avuç ince kıyılmış ceviz
- Vanilyalı dondurma
Dondurmalı Karamelize Şeftali Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şeftalileri yıkayın, ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkarın.
- İsteğe bağlı olarak kabuklarını soyabilirsiniz (kabuklu da hoş olur).
- Geniş bir tavada tereyağını eritin.
- Üzerine esmer şekeri ve tarçın ekleyin ve karıştırarak orta ateşte şekerin yavaşça erimesini sağlayın.
- Şeker büsbütün eriyip tereyağıyla bütünleşince, şeftalileri kesik yüzeyleri alta gelecek halde tavaya yerleştirin.
- Orta ateşte yaklaşık 3-4 dakika pişirin.
- Şeftalilerin rengi dönerken karamelize olduklarını fark edeceksiniz.
- Ardından dikkatlice çevirin ve öbür yüzünü de 1-2 dakika pişirin.
- Pişmeye yakın, kıyılmış cevizleri tavaya serpiştirin.
- 1-2 dakika daha karıştırarak şeftalilerin lezzetini düzgünce almasını sağlayın.
- Sıcak karamelize şeftalileri servis tabaklarına alın.
- Her şeftalinin üzerine bir top vanilyalı dondurma yerleştirin.
- Üzerine kalan karamel sosundan gezdirebilir, biraz daha ceviz serpiştirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Dondurmalı Karamelize Şeftali Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












