Dondurmalı Karamelize Şeftali Tatlısı

Dondurmalı Karamelize Şeftali Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet olgun şeftali
  • 100 gram tereyağı
  • 5 yemek kaşığı esmer şeker( isteğe bağlı beyaz şeker )
  • Yarım tatlı kaşığı tarçın
  • 1 avuç ince kıyılmış ceviz
  • Vanilyalı dondurma

Dondurmalı Karamelize Şeftali Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şeftalileri yıkayın, ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini çıkarın.
  2. İsteğe bağlı olarak kabuklarını soyabilirsiniz (kabuklu da hoş olur).
  3. Geniş bir tavada tereyağını eritin.
  4. Üzerine esmer şekeri ve tarçın ekleyin ve karıştırarak orta ateşte şekerin yavaşça erimesini sağlayın.
  5. Şeker büsbütün eriyip tereyağıyla bütünleşince, şeftalileri kesik yüzeyleri alta gelecek halde tavaya yerleştirin.
  6. Orta ateşte yaklaşık 3-4 dakika pişirin.
  7. Şeftalilerin rengi dönerken karamelize olduklarını fark edeceksiniz.
  8. Ardından dikkatlice çevirin ve öbür yüzünü de 1-2 dakika pişirin.
  9. Pişmeye yakın, kıyılmış cevizleri tavaya serpiştirin.
  10. 1-2 dakika daha karıştırarak şeftalilerin lezzetini düzgünce almasını sağlayın.
  11. Sıcak karamelize şeftalileri servis tabaklarına alın.
  12. Her şeftalinin üzerine bir top vanilyalı dondurma yerleştirin.
  13. Üzerine kalan karamel sosundan gezdirebilir, biraz daha ceviz serpiştirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Dondurmalı Karamelize Şeftali Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kadın Budu Köfte
Ekmek Üstü Yaz Lezzeti
Biberli Ekmek
Sulu Köfte (Dağılmayan)
Köfteli Şehriye Çorbası
Lotuslu Cookie
Hdabla | © 2025 |