Dondurmalı İrmik Helvası (Birebir Ölçülü)

Dondurmalı İrmik Helvası (Birebir Ölçülü) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 dolu dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su

Dondurmalı İrmik Helvası (Birebir Ölçülü) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tereyağını tavada eritip irmiği üzerine dökelim ve orta büyüklükteki ocakta, orta ateşte 3 dakika kavuralım.
  2. 3 dakika sonunda ocağın altını kısıp irmiğin rengi dönene kadar yeterlice kavuralım. (kremken açık sütlü kahve rengine dönecek. ).
  3. İrmiğin rengi dönünce şekeri ekleyip 4 dakika daha kısık ateşte daima karıştırarak kavurmaya devam edelim.
  4. Kavurma süreci bittikten sonra ocağın altını kısıktan olağana getirip su ekliyorum. (bu ortada sıçrayabilir dikkatli olun. ).
  5. Helva kıvam aldıktan sonra ocağı tekrardan kısığa getirip 1 dakika daha karıştıralım ve ocağın altını kapatalım. (ben birazcık akışkan ve sulu bırakıp altını o denli kapatıyorum. ).
  6. 10 dakika dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Dondurmalı İrmik Helvası (Birebir Ölçülü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sağlıklı Meyveli Tatlı
Tavuklu Buritto
Damak Çatlatan Çiğ Köfte
Nefis Mantar Çorbası
Kahke
Susamlı Toplar
Hdabla | © 2025 |