Dondurmalı Helva

Dondurmalı Helva Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağından iki parmak eksik toz şeker
  • 1 avuç fıstık içi
  • Yarım çağ bardağı sıvı yağ
  • 2 top sade dondurma

Dondurmalı Helva Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce sıcak suyumuzun içine şekeri atıp güzelce karıştırıyoruz ve şerbetimizi hazır ediyoruz.
  2. Tencereye yağ koyuyoruz gerisinden irmik ve fıstıklarımızı ek ediyoruz ve irmik pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  3. Pembeleşen irmiğin altını kapatıp şerbetimizi ek ediyoruz.
  4. Ocağın altını tekrar açıp şerbeti çekene kadar kavuruyoruz.
  5. Bir dondurma kasesine evvel dondurmayı ek ediyorum daha sonra irmiği ve afiyet olsun.

Dondurmalı Helva Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fıstıkpare
Cheesy Havuçlu Kek
Patates Çorbası
Pamuk Gibi Pandispanya
İki Renkli Fit Muhallebi
Soslu Patates Salatası Tarifi (Videolu)
Hdabla | © 2025 |