Dondurmalı Helva
Dondurmalı Helva Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı sıcak su
- 1 çay bardağından iki parmak eksik toz şeker
- 1 avuç fıstık içi
- Yarım çağ bardağı sıvı yağ
- 2 top sade dondurma
Dondurmalı Helva Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce sıcak suyumuzun içine şekeri atıp güzelce karıştırıyoruz ve şerbetimizi hazır ediyoruz.
- Tencereye yağ koyuyoruz gerisinden irmik ve fıstıklarımızı ek ediyoruz ve irmik pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Pembeleşen irmiğin altını kapatıp şerbetimizi ek ediyoruz.
- Ocağın altını tekrar açıp şerbeti çekene kadar kavuruyoruz.
- Bir dondurma kasesine evvel dondurmayı ek ediyorum daha sonra irmiği ve afiyet olsun.
Dondurmalı Helva Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








