Dondurma Kurabiye
Dondurma Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gr margarin yahut tereyağı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 1 çay bardağı ceviz
- 1 yemek kaşığı tahin
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
- 1 pk vanilin
- 5 su bardağı un (eksik olursa eklersiniz)
Dondurma Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumuşamış margarin, sıvı yağ, yumurta ,pudra şekeri tahin ,nişasta güzelce yoğuruyoruz.
- Daha sonra unu kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur yapıyoruz.
- En son damla çikolata ceviz hindistan cevizi ekleyip karıştırıyoruz.
- Dondurma kaşığına hamurdan bir modül alıp bastırarak dondurma formu çıkarıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Dondurma Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













