Dondurma Kurabiye

Dondurma Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gr margarin yahut tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 çay bardağı damla çikolata
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 pk vanilin
  • 5 su bardağı un (eksik olursa eklersiniz)

Dondurma Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yumuşamış margarin, sıvı yağ, yumurta ,pudra şekeri tahin ,nişasta güzelce yoğuruyoruz.
  2. Daha sonra unu kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur yapıyoruz.
  3. En son damla çikolata ceviz hindistan cevizi ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Dondurma kaşığına hamurdan bir modül alıp bastırarak dondurma formu çıkarıyoruz.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Dondurma Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cocostar Pasta
Islak Kurabiye
Etli Pilav Tabağı
Hatay Usulü Haytalı
Patates Kavurma
Lezzet Dolu Tırşık Çorbası
Hdabla | © 2025 |