Domatesli Yağlı Biber Turşusu
Domatesli Yağlı Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo kıl biber
- 1,5 kilo domates
- 1 baş sarımsak (9-10 diş)
- 15 tane cin biber (acı severseniz artırabilirsiniz)
- 1 su bardağı üzüm sirkesi
- 1 su bardağı zeytinyağı yahut sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı kadar kaya tuzu
Domatesli Yağlı Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye sirke ve sıvı yağı alalım.
- Kaynamaya başlayınca baş kısımlarını ayıklayıp böldüğümüz biberleri ,doğranmış cin biberlerini ve minik minik doğranmış sarımsakları alalım güzelce karıştıralım.
- Rengi dönmeye başlayıncaya kadar kavuralım.
- Dikkat edelim bu esnada çok pişip yumuşamasın.
- Rendelenmiş domates ekleyip bir taşım kaynatalım tuz ek edip karıştıralım ve pak kavanozlara dolduralım.
- Kaynatıp kuruladığımız kapaklarla ağzını sıkıca kapatıp zıt çevirelim.
- Birgün üzeri örtülü bu biçimde beklettikten sonra denetim edip serin bir yerde koruma edelim. Afiyet şifa olsun.
Domatesli Yağlı Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















