Domatesli Yağlı Biber Turşusu

Domatesli Yağlı Biber Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo kıl biber
  • 1,5 kilo domates
  • 1 baş sarımsak (9-10 diş)
  • 15 tane cin biber (acı severseniz artırabilirsiniz)
  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 su bardağı zeytinyağı yahut sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı kadar kaya tuzu

Domatesli Yağlı Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye sirke ve sıvı yağı alalım.
  2. Kaynamaya başlayınca baş kısımlarını ayıklayıp böldüğümüz biberleri ,doğranmış cin biberlerini ve minik minik doğranmış sarımsakları alalım güzelce karıştıralım.
  3. Rengi dönmeye başlayıncaya kadar kavuralım.
  4. Dikkat edelim bu esnada çok pişip yumuşamasın.
  5. Rendelenmiş domates ekleyip bir taşım kaynatalım tuz ek edip karıştıralım ve pak kavanozlara dolduralım.
  6. Kaynatıp kuruladığımız kapaklarla ağzını sıkıca kapatıp zıt çevirelim.
  7. Birgün üzeri örtülü bu biçimde beklettikten sonra denetim edip serin bir yerde koruma edelim. Afiyet şifa olsun.

Domatesli Yağlı Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şeftalili Kek
Glutensiz Pırasa Böreği
Kade (Kete) Tarifi (Ramazanın , Sahurların, Bayramın Vazgeçilmezi Olan O Tarif)
Köz Biberli Domates Sos (Kahvaltılık Sos)
2 Kişilik Pizza
Yaprak Poğaça
Hdabla | © 2025 |