Domatesli Pilav
Domatesli Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Domatesli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinci bir kaba koyun düzgünce yıkayın. 1 yemek kaşığı tuz ekleyin, üzerine kaynar suyu ekleyin ve 30 dakika bekletin, sonra soğuk su ile yıkayın.
- Tavaya tereyağı ve zeytinyağı ekleyin, domatesin kabuğu soyup küp doğrayın ve tavaya ekleyin, bir kaç dakika kavurun.
- Pirinci ekleyin, karıştırın, 2 su bardağı kaynar suyu ekleyin, tuz ekleyin ve su çekene kadar karıştırın. Kapağı kapatın ve kısık ateşte 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Domatesli Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









