Domatesli Pilav

Domatesli Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Domatesli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinci bir kaba koyun düzgünce yıkayın. 1 yemek kaşığı tuz ekleyin, üzerine kaynar suyu ekleyin ve 30 dakika bekletin, sonra soğuk su ile yıkayın.
  2. Tavaya tereyağı ve zeytinyağı ekleyin, domatesin kabuğu soyup küp doğrayın ve tavaya ekleyin, bir kaç dakika kavurun.
  3. Pirinci ekleyin, karıştırın, 2 su bardağı kaynar suyu ekleyin, tuz ekleyin ve su çekene kadar karıştırın. Kapağı kapatın ve kısık ateşte 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Domatesli Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Posiyonluk Çikolata Kaplı Pasta
Elmalı Fit Browni
Katmer Börek
Bezelye Salatası
10 Kişilik Gün Masası Menüleri
Çilekli Pamuk Pasta
Hdabla | © 2025 |