Domatesli Pilav

Domatesli Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 büyük uzunluk domates ( konserve de kullanabilirsiniz)
  • 1 su bardağı iri bulgur
  • 3 su bardağı su
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Domatesli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanlar küçük küçük doğranır ve kavrulmaya bırakılır.
  2. Kavrulan soğanın içine kabukları soyulmuş ve ufak doğranmış domatesler atılır ve pişmeye bırakılır.
  3. 3 su bardağı su eklenir ve kaynamaya bırakılır( tanımda suyun fazla olma nedeni bulgurun iri olması ayrıyeten yemeğin daha sulu olması bulgurun da tam pişmiş istenmesi).
  4. Su kaynadıktan sonra tuz bulgur eklenir yemek pişmeye bırakılır.
  5. Pilav tam suyu çekene kadar pişirilmez biraz sulu bırakılır.
  6. Yaklaşık 15-20 dakika dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. İsteğe nazaran karabiber üstüne serpilebilir.

Domatesli Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dereotlu Poğaça (Çok Pratik Az Malzemeli)
Patlıcan Salatası
Tavuklu Perde Pilavı
Pastırmalı, Ispanaklı Pratik Börek
Cup Kek
Lazanya
Hdabla | © 2025 |