Domatesli Pilav
Domatesli Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 büyük uzunluk domates ( konserve de kullanabilirsiniz)
- 1 su bardağı iri bulgur
- 3 su bardağı su
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Domatesli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanlar küçük küçük doğranır ve kavrulmaya bırakılır.
- Kavrulan soğanın içine kabukları soyulmuş ve ufak doğranmış domatesler atılır ve pişmeye bırakılır.
- 3 su bardağı su eklenir ve kaynamaya bırakılır( tanımda suyun fazla olma nedeni bulgurun iri olması ayrıyeten yemeğin daha sulu olması bulgurun da tam pişmiş istenmesi).
- Su kaynadıktan sonra tuz bulgur eklenir yemek pişmeye bırakılır.
- Pilav tam suyu çekene kadar pişirilmez biraz sulu bırakılır.
- Yaklaşık 15-20 dakika dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. İsteğe nazaran karabiber üstüne serpilebilir.
Domatesli Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












