Domatesli Kapya Biberli Tam Buğday Makarna
Domatesli Kapya Biberli Tam Buğday Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram tam buğday makarna
- 1 adet kapya biber (küp yahut jülyen doğranmış)
- 1 adet domates (küp doğranmış, suluysa çekirdekleri alınabilir)
- 1 diş sarımsak (ince doğranmış)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı süzme peynir yada lor peynir
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
İsteğe bağlı üzerine;
- Birkaç yaprak taze yada kuru fesleğen yahut maydanoz
Domatesli Kapya Biberli Tam Buğday Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Makarnayı az tuzlu ve 1 çay kaşığı zeytinyağlı suda haşlayıp süzelim. (azıcık suyundan ayıralım).
- Tavada zeytinyağını ısıtıp, sarımsağı yavaşça çevirelim.
- Kapya biberi ekleyip, 4-5 dakika kavuralım.
- Domatesi ek edip, suyunu biraz çekene kadar pişirelim.
- Baharatları ek edelim.
- Haşlanmış makarnayı da ekleyip, karıştıralım.
- Üzerine 2-3 yemek kaşığı makarna suyundan koyup, çektirelim.
- Biraz dinlendirip servis tabağına alalım.
- Üzerine isteğe bağlı süzme peynir ve fesleğen serpip servis edelim, afiyetle ✨.
Domatesli Kapya Biberli Tam Buğday Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













