Domatesli Bulgur Pilavı Nefis Ve Besleyici Sofraların Vazgeçilmezi! (Kolay Tarif)

Domatesli Bulgur Pilavı Nefis Ve Besleyici Sofraların Vazgeçilmezi! (Kolay Tarif) Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı bulgur (pilavlık)
- 1/2 (yarım) kavanoz domates sosu
- 5 adet yeşil biber (doğranmış)
- 1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
- 3 su bardağı sıcak su yahut et suyu
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
Domatesli Bulgur Pilavı Nefis Ve Besleyici Sofraların Vazgeçilmezi! (Kolay Tarif) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğan ve biberi kavurma: tencereye sıvı yağı ve tereyağını ekleyin. Isındıktan sonra doğranmış soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun. Akabinde yeşil biberi ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
- Domates sosu ekleme: kavrulan soğan ve biberin üzerine domates sosunu ek edin ve birkaç dakika pişirin.
- Bulgur ekleme için; yıkanmış bulguru tencereye ekleyin, materyallerle karıştırarak 1-2 dakika kavurun. Bu, pilavın daha lezzetli olmasını sağlar.
- Su ve baharatlar: sıcak suyu, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin (yaklaşık 15-20 dakika)
- Demlendirme için; pişen bulgur pilavını ocaktan alın ve kapağını kapalı tutarak 5-10 dakika dinlendirin. Akabinde pilavı karıştırarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Domatesli Bulgur Pilavı Nefis Ve Besleyici Sofraların Vazgeçilmezi! (Kolay Tarif) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








