Domatesli Bulgur Pilavı Nefis Ve Besleyici Sofraların Vazgeçilmezi! (Kolay Tarif)

Domatesli Bulgur Pilavı Nefis Ve Besleyici Sofraların Vazgeçilmezi! (Kolay Tarif) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı bulgur (pilavlık)
  • 1/2 (yarım) kavanoz domates sosu
  • 5 adet yeşil biber (doğranmış)
  • 1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
  • 3 su bardağı sıcak su yahut et suyu
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Domatesli Bulgur Pilavı Nefis Ve Besleyici Sofraların Vazgeçilmezi! (Kolay Tarif) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğan ve biberi kavurma: tencereye sıvı yağı ve tereyağını ekleyin. Isındıktan sonra doğranmış soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun. Akabinde yeşil biberi ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
  2. Domates sosu ekleme: kavrulan soğan ve biberin üzerine domates sosunu ek edin ve birkaç dakika pişirin.
  3. Bulgur ekleme için; yıkanmış bulguru tencereye ekleyin, materyallerle karıştırarak 1-2 dakika kavurun. Bu, pilavın daha lezzetli olmasını sağlar.
  4. Su ve baharatlar: sıcak suyu, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin (yaklaşık 15-20 dakika)
  5. Demlendirme için; pişen bulgur pilavını ocaktan alın ve kapağını kapalı tutarak 5-10 dakika dinlendirin. Akabinde pilavı karıştırarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Domatesli Bulgur Pilavı Nefis Ve Besleyici Sofraların Vazgeçilmezi! (Kolay Tarif) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tahinli Kek
Bal Kabaklı Bisküvili Pasta
Yoğurtlu Tarhana Çorbası
Soslu Balcan Kebabı
Güveçte Et Yemeği
Fıstıklı Coco Kurabiye
Hdabla | © 2024 |