Domatesli Bulgur Pilavı
Domatesli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı bulgur
- 1 küçük kavanoz biberli domates sos (menemenlik)
- 1 küçük soğan
- 1 çay kaşığı tuz
Domatesli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğanı kavuralım ve akabinde sosu dökelim.
- Biraz kavurduktan sonra yıkadığımız bulgurları ekleyip 2-3 dk karıştıralım. Akabinde 1 bardak su dökelim.
- Domates sosu bulgura fazla geldiği için suyu az koydum. Siz sosunuzun sıvılığına nazaran suyu ayarlayabilirsiniz.
- Tuzu da ekledikten sonra yaklaşık 10-15 dk pişirelim.
- Pilavın üzerinde göz göz boşluklar oluştuğunda pilav olmuş demektir.
- Ocağın altını kapatıp en azından 10 dk kadar dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
- Ben somon balığı ile servis ettim.Tarifi sayfamda mevcut denemenizi tavsiye ediyorum hanımlar. Afiyet olsuuunn 🌸.
Domatesli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











