Domatesli Bulgur Pilavı

Domatesli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 küçük kavanoz biberli domates sos (menemenlik)
  • 1 küçük soğan
  • 1 çay kaşığı tuz

Domatesli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle soğanı kavuralım ve akabinde sosu dökelim.
  2. Biraz kavurduktan sonra yıkadığımız bulgurları ekleyip 2-3 dk karıştıralım. Akabinde 1 bardak su dökelim.
  3. Domates sosu bulgura fazla geldiği için suyu az koydum. Siz sosunuzun sıvılığına nazaran suyu ayarlayabilirsiniz.
  4. Tuzu da ekledikten sonra yaklaşık 10-15 dk pişirelim.
  5. Pilavın üzerinde göz göz boşluklar oluştuğunda pilav olmuş demektir.
  6. Ocağın altını kapatıp en azından 10 dk kadar dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
  7. Ben somon balığı ile servis ettim.Tarifi sayfamda mevcut denemenizi tavsiye ediyorum hanımlar. Afiyet olsuuunn 🌸.

Domatesli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremalı Tereyağlı Patatesli Mantarlı Sote‍
Kıymalı Kabak Kiş (Kabak Sevdiren)
Yoğurt Kaymağından Poğaça
Fit Fasulye Spagetti
Fırında Lokum Gibi Tavuk Şiş
Gelin Pastam
Hdabla | © 2025 |