Domates Soslu Patlıcan Kızartması
Domates Soslu Patlıcan Kızartması Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet orta uzunluk patlıcan
- 1,5 litre su
- Tuz
- Kızartmak için sıvı yağ
Domates sos için;
- 4 adet orta uzunluk domates
- 3 diş sarımsak
- Tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı elma yahut üzüm sirkesi
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Domates Soslu Patlıcan Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın.
- 1,5 litre suyun içine tuz katın ve doğradığımız patlıcanları içine atarak 15-20 dakika bekletin.
- Sudan aldığımız patlıcanları süzün ve havlu kağıt üzerine alıp kurulayın.
- Kızartma tenceresinde bol yağda kızartın ve tekrar havlu kağıt üstüne alarak kurulayın.
- Domateslerin kabuklarını soyun,isterseniz tavla zarı büyüklüğünde küp küp doğrayın yahut isterseniz rendeleyin.
- Sarımsakları ince ince kıyın.
- Tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyun ve kızdırın, sarımsak ve domatesleri tavaya ek edin.
- Tuz,karabiber,şeker ve sirkeyi ek ederek 10 dakika suyunu çekene kadar soteleyerek pişirin.
- Servis tabağına aldığımız patlıcanların üzerine sıcak sosu dökün. Afiyet olsun🥰.
Domates Soslu Patlıcan Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









