Domates Soslu Patlıcan Kızartması

Domates Soslu Patlıcan Kızartması Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet orta uzunluk patlıcan
  • 1,5 litre su
  • Tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ

Domates sos için;

  • 4 adet orta uzunluk domates
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı elma yahut üzüm sirkesi
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Domates Soslu Patlıcan Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın.
  2. 1,5 litre suyun içine tuz katın ve doğradığımız patlıcanları içine atarak 15-20 dakika bekletin.
  3. Sudan aldığımız patlıcanları süzün ve havlu kağıt üzerine alıp kurulayın.
  4. Kızartma tenceresinde bol yağda kızartın ve tekrar havlu kağıt üstüne alarak kurulayın.
  5. Domateslerin kabuklarını soyun,isterseniz tavla zarı büyüklüğünde küp küp doğrayın yahut isterseniz rendeleyin.
  6. Sarımsakları ince ince kıyın.
  7. Tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyun ve kızdırın, sarımsak ve domatesleri tavaya ek edin.
  8. Tuz,karabiber,şeker ve sirkeyi ek ederek 10 dakika suyunu çekene kadar soteleyerek pişirin.
  9. Servis tabağına aldığımız patlıcanların üzerine sıcak sosu dökün. Afiyet olsun🥰.

Domates Soslu Patlıcan Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şişte Mini Pankekler
Körili Kremalı Makarna (2 Kişilik)
Kadayıflı Muhallebi
Akşam Yemeği Menüsü
Zebra Kek
Şifa Dolu Sebze Çorbası
Hdabla | © 2025 |