Domates Soslu Mantar Mezesi

Domates Soslu Mantar Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 tane orta uzunluk domates
  • 3 tane ince yeşil biber
  • 1 adet minik kırmızı kapya biber
  • 10 tane kültür mantarı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı tuz
  • Çay kaşığının ucuyla karabiber
  • Acı pul biber

Domates Soslu Mantar Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Domateslerin kabukları soyularak minik küp küp doğranır, biberler istenilen incelikte minik doğranır.
  2. Mantarlar kabukları soyularak ince jülyen ya da küp küp dileğe nazaran doğranır.
  3. Tavaya zeytinyağı konur evvel kapya biber 1 dakika ,sonra yeşil biberler ek edilir ,bir iki dakika kavrulup farklı bir tabağa çıkartılır .
  4. Aynı tavaya tereyağı ek edilir .
  5. 1-2 dakika mantarlar sotelenir.
  6. Onlar da biberlerin yanına alınır birebir tavanın içine minik doğradığımız domateslerimiz koyulur.
  7. 3-4 dakika düzgünce pişip sulanana kadar pişirilir.
  8. Daha sonra biberler baharatlar en son mantarlar ek edilir.
  9. 1-2 dakikada birlikte pişirilir ve altı kapatılır.
  10. Sıcak soğuk her türlü servis edebilirsiniz afiyetler olsun 🩷 kahvaltılık ya da meze olarak tüketebilirsiniz.

Domates Soslu Mantar Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

7+ Bebeklere Gece Muhallebisi
Hazır Yufka İle Peynirli Mini Gözleme
Saray Tatlısı
Zeytinyağlı Siyah Fasülye Yemeği
Biber Soslu Tavuk Göğsü
Kuru Fasulye
Hdabla | © 2024 |