Domates Soslu Mantar Mezesi

Domates Soslu Mantar Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 3 tane orta uzunluk domates
- 3 tane ince yeşil biber
- 1 adet minik kırmızı kapya biber
- 10 tane kültür mantarı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı tuz
- Çay kaşığının ucuyla karabiber
- Acı pul biber
Domates Soslu Mantar Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Domateslerin kabukları soyularak minik küp küp doğranır, biberler istenilen incelikte minik doğranır.
- Mantarlar kabukları soyularak ince jülyen ya da küp küp dileğe nazaran doğranır.
- Tavaya zeytinyağı konur evvel kapya biber 1 dakika ,sonra yeşil biberler ek edilir ,bir iki dakika kavrulup farklı bir tabağa çıkartılır .
- Aynı tavaya tereyağı ek edilir .
- 1-2 dakika mantarlar sotelenir.
- Onlar da biberlerin yanına alınır birebir tavanın içine minik doğradığımız domateslerimiz koyulur.
- 3-4 dakika düzgünce pişip sulanana kadar pişirilir.
- Daha sonra biberler baharatlar en son mantarlar ek edilir.
- 1-2 dakikada birlikte pişirilir ve altı kapatılır.
- Sıcak soğuk her türlü servis edebilirsiniz afiyetler olsun 🩷 kahvaltılık ya da meze olarak tüketebilirsiniz.
Domates Soslu Mantar Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


