Domates Mezesi
Domates Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram domates
- 3 diş sarımsak
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber (sebze ceşniside ekledim)
- Bolca zeytinyağı
Yoğurt sosu için:
- Süzme yoğurt
- Maydanoz
- Limon rendesi
- 2 yemek kaşığı labne
Domates Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Domatesleri kabuklarını soyun doğrayıp birkaç modüle bölün.
- Fırın kabına alın, üzerine soğan, sarımsak, salça, baharatlar ve zeytinyağını ekleyin.
- 180 derece evvelden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
- Yoğurt sosunu hazırlayıp tabağa alın.
- Üzerine pişen domatesleri koyun ve çokça kavrulmuş susam ekleyin.
Domates Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








