Domates Çorbası
Domates Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı domates sosu yada 5 adet domates
- 4 su bardağı su
- Yarım su bardağı süt
- Tuz
Domates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağı ve sıvı yağ tencereye alınıp eritilir.
- Tereyağı eridikten sonra un eklenip kavrulur.
- Un kavrulduktan sonra domates salçası eklenip pişirmeye devam edilir.
- İki su bardağı domates sosu tencereye ek edilir ( domates kullanıldıysa domateslerin kabuğu soyulup rendelenir daha sonra tencereyi ek edilir).
- Dört su bardağı su eklenip karıştırılır pişirmeye bırakılır bu kademede pürüzsüz kıvam alması için çorbamızı blenderdan geçirebiliriz.
- Tuz ve süt eklenerek karıştırılır ve pişirmeye bırakılır.
- Pişen çorbamızı kaselere alıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ile süsleyebilirsiniz afiyet olsun 😋.
Domates Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










