Dolma Yaprak Sarması

Dolma Yaprak Sarması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- Az kıyma
- 1 diş sarımsak
- Karabiber
- Tuz
- Zeytinyağı
- Az nane
- Dereotu
- 1 yemek kaşığı salça
Dolma Yaprak Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm materyalleri bir kaba alıp içi hazırlayın.
- Kuru dolmaları daha evvelce ocakta birkaç dakika haşlayın.
- Daha sonra hazırladığınız içi kuru dolmalar ve yaprak yaprakları içini doldurun, tencerenin tabanına kemik üstüne dolmaları koyalım.
- Üstünü geçecek kadar su koyalım ve azıcık zeytinyağ gezdirelim kapağını kapatalım.
- Kontrollü bir biçimde pişirelim, afiyet olsun.
Dolma Yaprak Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
