Dolgulu Kurabiye

Dolgulu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ
  • 1 buçuk çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3-4 çay bardağı un

İçine doldurmak için;

  • Kahvaltılık çikolata

Üzeri için;

  • Meyveli sos

Dolgulu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Margarin, şeker, vanilya, kabartma tozu, yumurta, tuz hepsi yoğurma kabına alınıp düzgünce karıştırıp unu kontrollü biçimde ek ederek yoğuruyoruz.
  2. Hamur kıvamını alınca ceviz büyüklüğünde toplar alıp ortasını açıp çikolata doldurup kapatıyoruz top halinde kalsın pişerken yayılıyor.
  3. Yağlı kağıt serili tepsiye önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dk pişirilip fırından alıyoruz.
  4. Fırından çıkan kurabiyelerin üzeri bardak tabanı yardımı ile düzleştiriyoruz üzerine istenirse meyveli sos ek edip servise hazır hale getiriyoruz afiyet olsun🤗.

Dolgulu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Porsiyonluk Cheescake
Yoğurt Soslu Patates Şöleni
Vişneli Crumble Kek
Yelpaze Poğaça
Enfes Yaş Pasta
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Klasik
Hdabla | © 2025 |