Dolgulu Kurabiye
Dolgulu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ
- 1 buçuk çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 3-4 çay bardağı un
İçine doldurmak için;
- Kahvaltılık çikolata
Üzeri için;
- Meyveli sos
Dolgulu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Margarin, şeker, vanilya, kabartma tozu, yumurta, tuz hepsi yoğurma kabına alınıp düzgünce karıştırıp unu kontrollü biçimde ek ederek yoğuruyoruz.
- Hamur kıvamını alınca ceviz büyüklüğünde toplar alıp ortasını açıp çikolata doldurup kapatıyoruz top halinde kalsın pişerken yayılıyor.
- Yağlı kağıt serili tepsiye önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dk pişirilip fırından alıyoruz.
- Fırından çıkan kurabiyelerin üzeri bardak tabanı yardımı ile düzleştiriyoruz üzerine istenirse meyveli sos ek edip servise hazır hale getiriyoruz afiyet olsun🤗.
Dolgulu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












