Dolgulu Kurabiye

Dolgulu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ yahut margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
İçi için;
- 1 paket yumuşak medine hurması
- 1 su bardağı ceviz kırığı
- 1-2 yemek kaşığı hindistan cevizi (tercihen)
Dolgulu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak hurmaları yıkıyoruz.
- Çekirdeklerini çıkarıp kabuklarını soyuyoruz.
- Çatal yardımıyla eziyoruz yahut bir robotta da çekebilirsiniz.
- Ceviz ve hindistancevizi ekleyip karıştıyoruz.
- Hamuru için oda ısısındaki margarini un hariç öteki tüm malzemeri ekleyip harmanlıyoruz.
- Kontrollü un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Şekillendirme kısmı size kalmış.
- Dilerseniz hamurdan küçük modüller kopararak elinizde yassılaştırıp içine iç gerecini koyup kapatın ya da görsellerini eklediğim üzere hamuru açıp uç kısmına iç harcını koyup yağlı kağıt yardımıyla bir tıp kıvırarak kesin.
- Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Dolgulu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









