Dolce Fall Keki (Tatlı Sonbahar)

Dolce Fall Keki (Tatlı Sonbahar) Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram yumuşak tereyağı
  • 200–220 gram toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 4 adet yumurta
  • 250 gram sade yoğurt
  • 5-6 adet orta uzunluk elma (soyulmuş, küp doğranmış)
  • 200 gram öğütülmüş fındık yahut badem
  • 200 gram un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1-2 tatlı kaşığı tarçın (damak tadına göre)
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 50–100 ml süt (gerektikçe

Üzerine:

  • Badem yahut fındık

Piştikten sonra;

  • Fındık kreması
  • Pudra şekeri

Dolce Fall Keki (Tatlı Sonbahar) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 180 °c üst-alt ayarda ısıtın. Büyük dikdörtgen fırın tepsisini yahut borcamı (yaklaşık 38 × 25 cm) yağlayın yahut yağlı kağıt serin.
  2. Elmaları soyup çekirdeklerini çıkarın, küçük küpler halinde doğrayın yahut kalın rendeleyin. Biraz limon suyuyla karıştırın.
  3. Tereyağı, şeker ve vanilini mikserle 3–4 dakika krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  4. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. Yoğurdu ve limon suyunu ekleyin.
  5. Un, öğütülmüş fındık/badem, kabartma tozu ve tarçını karıştırın.
  6. Bu karışımı sütle dönüşümlü olarak hamura ek edin.
  7. Son olarak elma modüllerini ekleyip karıştırın.
  8. Hamuru kalıba dökün ve üzerini düzeltin.
  9. İsteğe bağlı: üzerine doğranmış badem serpin.
  10. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 50–60 dakika pişirin. Kürdan testi yapın!.
  11. Piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.

Dolce Fall Keki (Tatlı Sonbahar) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fit Yulaf Lapası Bowl
Mayalı Balon Pişi
Un Çorbası
Mısır Ekmeği
Meyveli Fındıklı Kek
Airfryer’da Cupcake
Hdabla | © 2025 |