Dolce Fall Keki (Tatlı Sonbahar)
Dolce Fall Keki (Tatlı Sonbahar) Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram yumuşak tereyağı
- 200–220 gram toz şeker
- 1 paket vanilin
- 4 adet yumurta
- 250 gram sade yoğurt
- 5-6 adet orta uzunluk elma (soyulmuş, küp doğranmış)
- 200 gram öğütülmüş fındık yahut badem
- 200 gram un
- 1 paket kabartma tozu
- 1-2 tatlı kaşığı tarçın (damak tadına göre)
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 50–100 ml süt (gerektikçe
Üzerine:
- Badem yahut fındık
Piştikten sonra;
- Fındık kreması
- Pudra şekeri
Dolce Fall Keki (Tatlı Sonbahar) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fırını 180 °c üst-alt ayarda ısıtın. Büyük dikdörtgen fırın tepsisini yahut borcamı (yaklaşık 38 × 25 cm) yağlayın yahut yağlı kağıt serin.
- Elmaları soyup çekirdeklerini çıkarın, küçük küpler halinde doğrayın yahut kalın rendeleyin. Biraz limon suyuyla karıştırın.
- Tereyağı, şeker ve vanilini mikserle 3–4 dakika krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. Yoğurdu ve limon suyunu ekleyin.
- Un, öğütülmüş fındık/badem, kabartma tozu ve tarçını karıştırın.
- Bu karışımı sütle dönüşümlü olarak hamura ek edin.
- Son olarak elma modüllerini ekleyip karıştırın.
- Hamuru kalıba dökün ve üzerini düzeltin.
- İsteğe bağlı: üzerine doğranmış badem serpin.
- Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 50–60 dakika pişirin. Kürdan testi yapın!.
- Piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
Dolce Fall Keki (Tatlı Sonbahar) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













