Döküm Tencerede Ekmek

Döküm Tencerede Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı silme toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Döküm Tencerede Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak ılık suyu yoğurma kalıbına alalım.
- Üzerine maya ve şeker ekleyip çırpalım. Bı kaç dk mayanın etkinleşmesini bekleyelim.
- Ardından un ve tuzu ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurun havasını alıp, yağlı kağıt serilmiş ve hafif un serpilmiş tencere içine alalım.
- Kapağını kapatıp tekrar mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanan hamurun üzerine un serpip dilediğiniz üzere bıçakla yahut jilet ile çizikler atalım. (atmayada bilirsiniz).
- Kapağını kapatıp evvelden ısıtılmış fırında birinci yarım saat 40dk kapağını açmadan, sonrasında tencerenin kapağını alıp üzerini denetimli kızartalım.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyip tüketebilirsiniz.
- Dilimleyip poşetleyip dondurucuda uzun mühlet koruma edebilirsiniz 🌸.
Deneyeceklere afiyet olsun ♥️.
Döküm Tencerede Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


