Döküm Tencerede Ekmek

Döküm Tencerede Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı silme toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Döküm Tencerede Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak ılık suyu yoğurma kalıbına alalım.
  2. Üzerine maya ve şeker ekleyip çırpalım. Bı kaç dk mayanın etkinleşmesini bekleyelim.
  3. Ardından un ve tuzu ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  4. Mayalanmaya bırakalım.
  5. Mayalanan hamurun havasını alıp, yağlı kağıt serilmiş ve hafif un serpilmiş tencere içine alalım.
  6. Kapağını kapatıp tekrar mayalanmaya bırakalım.
  7. Mayalanan hamurun üzerine un serpip dilediğiniz üzere bıçakla yahut jilet ile çizikler atalım. (atmayada bilirsiniz).
  8. Kapağını kapatıp evvelden ısıtılmış fırında birinci yarım saat 40dk kapağını açmadan, sonrasında tencerenin kapağını alıp üzerini denetimli kızartalım.
  9. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyip tüketebilirsiniz.
  10. Dilimleyip poşetleyip dondurucuda uzun mühlet koruma edebilirsiniz 🌸.

Deneyeceklere afiyet olsun ♥️.

Döküm Tencerede Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Açma Poğaça Puf Puf
4 Kişilik Patatesli Patlıcan Oturtma
Çöp Şiş Pişi
Mantar Soslu Makarna
Nohutlu Ekmek
Türk Kahveli Kurabiye
Hdabla | © 2025 |