Doğum Günü Pastası

Doğum Günü Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanya için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı su
- 1 pk şekerli vanilin
- 1 pk kabartma tozu
- Bir tutam tuz
- 1 bardak un + 2 yemek kaşığı un
Pastacı kreması için;
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 su bardağı süt
Üzeri için;
- 1 pk kem şanti
- 1 çay bardağı süt
- Yarım paket çikolata sosu
- 1 su bardağı süt
Doğum Günü Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yumurta sarısı beyazı ayrılıyor.
- Beyazı şekerle köpürene kadar çırpılır.
- Sarısı bir tutam tuzla çırpılır.
- Beyaz ve sarısı ayrılmış yumurta birbirine karıştırılır.
- Suyumuzu şekerli vanilin ve kabartma tozumuz eklenip karıştırılır akabinde un eklenir karıştırılır.
- Kek kalıbımıza alıp pişirilir.
- 180 derecede yaklaşık 20 dakikada pişti.
- Kreması materyaller kısmında yazılan gereçler eklenir kaynayana kadar çırpılır ,kaynama basamağında şekerli vanilin eklenir biraz kaynatılır ve hazır.
- Kek piştikten sonra ortadan ikiye ayrılır, krema, istediğimiz meyvelerle karıştırılır orta katmanına sürülür .
- Çikolata sos yarısı hazırlanır 1 bardak sütle.
- Krem şanti 1 çay bardagı sütle çırpılır dolaba konulur.
- Pişen kek ortadan ayrılır kreması sürülür.
- Üst katman konulur krem şanti sürülür.
- Çikolata sosu kenarlarına dökülüp ortasını istediğimiz üzere süsleyebiliriz.
- Ben hazır çikolata sosla üstüne yazı yazdım. Herkese afiyet olsun 🥰.
Doğum Günü Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



