Diyete Uygun Karalahana Sarması

Diyete Uygun Karalahana Sarması Tanımı İçin Malzemeler

İç gereci için;

  • 1 su bardağı kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı pilavlık bulgur
  • 1 yemek kaşığı basmati pirinci
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığının ucuyla karabiber
  • 1 çay kaşığının ucuyla kimyon
  • Göz kararı tuz
  • 1 bağ karalahana

Üzerinin sosu için;

  • 2 çay bardağı su
  • Yarım tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Göz kararı tuz

Diyete Uygun Karalahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kıymamızı suyunu çekene kadar kavuralım, soğanı küp küp doğrayıp ek edelim, güzelce kavurduktan sonra salça ve baharatları ek edelim güzelce kavuralım .
  2. Bulgur ve pirinci ek edip kavuralım.Soğuması için kenara alalım.
  3. Bu sırada karalahanaların saplarını ayıklayıp kaynar suda 2 dakika haşlayıp süzelim .
  4. Daha sonra iç harcımızla saralım ,benim yapraklarımın kimileri büyük olduğu için keserek yaptım.
  5. Bütün harç bitince tencereye salça ve yağla karıştırdığımız suyu döküp ağzı kapalı orta ateşte denetimli formda pişirelim.

Diyete Uygun Karalahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Avokadolu Pancarlı Salata
Havuçlu Salata
Ekmek Hamuruyla Pişi Tarifi (Videolu)
Terbiyeli Kereviz Yemeği
Karamelize Havuç
Çikolatalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |