Diyete Uygun Karalahana Sarması
Diyete Uygun Karalahana Sarması Tanımı İçin Malzemeler
İç gereci için;
- 1 su bardağı kıyma
- 1 adet soğan
- 1 çay bardağı pilavlık bulgur
- 1 yemek kaşığı basmati pirinci
- Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı biber
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığının ucuyla karabiber
- 1 çay kaşığının ucuyla kimyon
- Göz kararı tuz
- 1 bağ karalahana
Üzerinin sosu için;
- 2 çay bardağı su
- Yarım tatlı kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Göz kararı tuz
Diyete Uygun Karalahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kıymamızı suyunu çekene kadar kavuralım, soğanı küp küp doğrayıp ek edelim, güzelce kavurduktan sonra salça ve baharatları ek edelim güzelce kavuralım .
- Bulgur ve pirinci ek edip kavuralım.Soğuması için kenara alalım.
- Bu sırada karalahanaların saplarını ayıklayıp kaynar suda 2 dakika haşlayıp süzelim .
- Daha sonra iç harcımızla saralım ,benim yapraklarımın kimileri büyük olduğu için keserek yaptım.
- Bütün harç bitince tencereye salça ve yağla karıştırdığımız suyu döküp ağzı kapalı orta ateşte denetimli formda pişirelim.
Diyete Uygun Karalahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











