Diyet Sebze Sote
Diyet Zerzevat Sote Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet küçük uzunluk soğan
- 1 adet küçük uzunluk havuç
- Yaklaşık 2-3 avuç ıspanak
- 6-7 adet küçük mantar ( benim mantarlarım küçüktü sizin büyük ise 4-5 adet yeterli)
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- Son olarak dilediğiniz baharatlar
Diyet Zerzevat Sote Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak soğanları yarım ay formunda doğruyoruz.
- Üzerine biraz tuz ve çok az su ve zeytinyağı böylece soğanları karamelize etmiş olacağız.
- Daha sonra havucu soyacak ile ince ince çekiyoruz ve kavrulan soğanın üzerine ekliyoruz.
- Daha sonra doğradığımız ıspanakları tavaya alıp kapağını kapatıp biraz sönmesini bekliyoruz ve çok hafif kavuruyoruz.
- Daha evvelden sapları ile birlikte doğradığımız mantarları zerzevat sotemize ekliyoruz.
- Tekrar kavuruyoruz piştiğinden emin olduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun:).
Diyet Zerzevat Sote Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






