Diyet Islak Kek

Diyet Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 2 adet olgunlaşmış muz
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı tahin yada fistik ezmesi
- 2 adet yumurta
Sosu için;
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı kakao
Diyet Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kekimiz için; tüm materyaller bir kap içerisine alınarak yeterlice ezilip kek hamuru kıvamı elde edilir.
- Eğer oluşan hamur gözünüze çok akışkan gelmişse tahin yada fıstık ezmesi oranını arttırın. Şayet katı olmuşsa çok az su yada süt ile kıvamı yakalayın. Muzlarınız şayet şekersiz ise bal ekleyebilirsiniz.
- Hazırlanan hamur yağlı kağıt serili evvelce ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 20 25 dk pişirilir. Bir bıçak yardımı ile pişip pişmediği denetim edilir.
- Sosu için; süt ve kakao ocağa alınıp kaynatılır.
- İlk sıcaklığı çıkan kek düzgünce delinir ve kesilir sos ek edilerek soğuması beklenir. Vakit varsa dolapta 5-6 saat beklenince tadına doyum olmuyor müsaadeniz varsa kaymak yada dondurma ile yiyebilirsiniz.
Fotoğraflamada başarılı değilim ancak tadlarına kefilim 💃.
Diyet Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








