Diyet Bozdurmayan İtalyan Usulü Pizza
Diyet Bozdurmayan İtalyan Metodu Pizza Tanımı İçin Malzemeler
Taban için:
- 2 adet çavdarlı diyet lavaş
- 50 gram mozarella peyniri
Sosu için:
- 1 su bardağı yaz domatesi püresi (annelerinizin yazdan hazırlayıp verdiği domates konservesinden kusursuz olur ️)
- 4-5 kol taze fesleğen ve ya 1 çay kaşığı kuru fesleğen
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
Üzeri için:
- Çeri domates
- Rendelenmiş mozarella peyniri
- Mısır
- Mantar
- Biber
- Zeytin
- Kapya biber
Diyet Bozdurmayan İtalyan Tarzı Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle domatesimizi ve fesleğenlerimizi bir tencerenin içine alıyoruz.
- Üzerine zeytinyağı, tuz, sarımsak ve toz biberi ekleyerek 10 dakika kadar orta ateşte pişiriyoruz.
- Pişen sosumuzu blenderdan geçirerek yeterlice özleşmesini sağlayıp 10 dakika kadar soğumaya bırakıyoruz.
- Ardından yağlı fırın kağıdı serdiğimiz tepsimize 1 adet lavaşımızı seriyoruz.
- Lavaşın üzerine mozarella peynirimizinden serptikten sonra üzerine 2. Lavaşımızı kapatıyoruz.
- Lavaşımızın üstüne hazırladığımız domates sosumuzdan ekleyip güzelce her yerine dağılacak halde yayıyoruz.
- Sosumuzu yaydıktan sonra dileğimiz gereçler ile üzerini doldurup en üst katmana tekrardan mozeralla peynirimizi ekleyerek tamamlıyoruz.
- Pizzamızı alt üst fanlı ayarda 200 dereceye ayarladığımız fırına atıyoruz. Yaklaşık 10 ile 15 dk içinde pişmiş oluyor.
- Fırından aldığımız pizzamızın üzerini tercihe bağlı olarak taze fesleğen yaprakları ve zeytinyağı ile süsledikten sonra servis edebiliriz. Afiyet olsun ☺️.
Diyet Bozdurmayan İtalyan Tarzı Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














