Diyet Bozdurmayan İtalyan Usulü Pizza

Diyet Bozdurmayan İtalyan Metodu Pizza Tanımı İçin Malzemeler

Taban için:

  • 2 adet çavdarlı diyet lavaş
  • 50 gram mozarella peyniri

Sosu için:

  • 1 su bardağı yaz domatesi püresi (annelerinizin yazdan hazırlayıp verdiği domates konservesinden kusursuz olur ️)
  • 4-5 kol taze fesleğen ve ya 1 çay kaşığı kuru fesleğen
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber

Üzeri için:

  • Çeri domates
  • Rendelenmiş mozarella peyniri
  • Mısır
  • Mantar
  • Biber
  • Zeytin
  • Kapya biber

Diyet Bozdurmayan İtalyan Tarzı Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle domatesimizi ve fesleğenlerimizi bir tencerenin içine alıyoruz.
  2. Üzerine zeytinyağı, tuz, sarımsak ve toz biberi ekleyerek 10 dakika kadar orta ateşte pişiriyoruz.
  3. Pişen sosumuzu blenderdan geçirerek yeterlice özleşmesini sağlayıp 10 dakika kadar soğumaya bırakıyoruz.
  4. Ardından yağlı fırın kağıdı serdiğimiz tepsimize 1 adet lavaşımızı seriyoruz.
  5. Lavaşın üzerine mozarella peynirimizinden serptikten sonra üzerine 2. Lavaşımızı kapatıyoruz.
  6. Lavaşımızın üstüne hazırladığımız domates sosumuzdan ekleyip güzelce her yerine dağılacak halde yayıyoruz.
  7. Sosumuzu yaydıktan sonra dileğimiz gereçler ile üzerini doldurup en üst katmana tekrardan mozeralla peynirimizi ekleyerek tamamlıyoruz.
  8. Pizzamızı alt üst fanlı ayarda 200 dereceye ayarladığımız fırına atıyoruz. Yaklaşık 10 ile 15 dk içinde pişmiş oluyor.
  9. Fırından aldığımız pizzamızın üzerini tercihe bağlı olarak taze fesleğen yaprakları ve zeytinyağı ile süsledikten sonra servis edebiliriz. Afiyet olsun ☺️.

Diyet Bozdurmayan İtalyan Tarzı Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pastane Tadında Kıyır Kıyır Tuzlu Kuru Pasta (Yapımı Çok Basit)
Lokumlu Kurabiye
Kandil Simidi
Nohut Suyundan Dondurma (Kayısılı)
Soğuk Ayran Aşı Çorbası (Farklı Yöntemle) (Videolu)
Churchill (Çörçıl)
Hdabla | © 2025 |