Diyarbakır Usulü Tirşik Yemeği

Diyarbakır Yordamı Tirşik Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet patlıcan
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 adet yeşil köy biber
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Pul biber
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 Türk kahve fincanı sıvı yağ yahut zeytinyağı

Diyarbakır Adabı Tirşik Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları pijama biçimde soyalım iri doğrayalım, üzerine tuz serpelim.
  2. Su koyalım beş dakika bekletelim yıkayalım.
  3. Süzgüye alalalım tencereye yaği koyalım.
  4. Yemeklik doğranmış soğanı, sarımsağı koyalım bir dk kavuralım.
  5. Sonra salçayı ve rendelenmiş domatesi koyup karıştıralım.
  6. Çekirdeği çıkarıp iri doğranmış biberleri ek edip tekrar karıştıralım patlıcanları koyup karıştıralım.
  7. Kısık ateşte iki üç dk bu halde pişirelim.
  8. Sonra suyunu tuzu, baharat serpelim.
  9. Suyu fokurdayıncaya ocağın altını kısalım.
  10. Kısık ateşte denetim ederek 40-45 dk pişirelim.
  11. Srvis tabağına alalım.
  12. Arzuya nazaran üzerine ince kıyılmış maydanoz koyalım.

Not :ben bu türlü yapıyorum değişik formda tirşik yemeği yapanlar vardır.

Diyarbakır Adabı Tirşik Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patates Püre Eşliğinde Kremalı Dereotlu Soslu Tavuk
Domates Çorbası
Çıtır Çıtır Lahmacun
Kupta İki Renkli Muhallebi
Hindistan Cevizli Kurabiye
Arpa Şehriye Salatası
Hdabla | © 2025 |