Diyarbakır Usulü Tirşik Yemeği
Diyarbakır Yordamı Tirşik Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet patlıcan
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 3 adet yeşil köy biber
- 1 adet domates
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Pul biber
- 2,5 su bardağı su
- 1 Türk kahve fincanı sıvı yağ yahut zeytinyağı
Diyarbakır Adabı Tirşik Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları pijama biçimde soyalım iri doğrayalım, üzerine tuz serpelim.
- Su koyalım beş dakika bekletelim yıkayalım.
- Süzgüye alalalım tencereye yaği koyalım.
- Yemeklik doğranmış soğanı, sarımsağı koyalım bir dk kavuralım.
- Sonra salçayı ve rendelenmiş domatesi koyup karıştıralım.
- Çekirdeği çıkarıp iri doğranmış biberleri ek edip tekrar karıştıralım patlıcanları koyup karıştıralım.
- Kısık ateşte iki üç dk bu halde pişirelim.
- Sonra suyunu tuzu, baharat serpelim.
- Suyu fokurdayıncaya ocağın altını kısalım.
- Kısık ateşte denetim ederek 40-45 dk pişirelim.
- Srvis tabağına alalım.
- Arzuya nazaran üzerine ince kıyılmış maydanoz koyalım.
Not :ben bu türlü yapıyorum değişik formda tirşik yemeği yapanlar vardır.
Diyarbakır Adabı Tirşik Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







