Dereotu Peynirli Poğaça

Dereotu Peynirli Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gr tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ (standart boy)
- 1 çay bardağı yoğurt (standart boy)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım demet dere otu
- Yeterince un
İçi için:
- Peynir
Üzeri için:
- Yumurta sarısı
- Çörek otu, susam
Dereotu Peynirli Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kaba yumurta, sıvı yağ, yoğurt hafif eritilmiş tereyağı, tuz, kabartma tozu, şeker ilave edip yavaş yavaş un ek ederek orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurun.
- En son ince doğranmış dereotu karıştırın.
- Cevizden biraz büyük kesimler alarak yuvarlak beze yapalım.
- Avuç içinde açıp ortasına ister kaşar peyniri ister beyaz peynir koyup iki ucu birleştirip oval yapıp kapattığımız kısmı üste gelecek halde yağlı kağıda yerleştirelim. (peynirsiz de yapılabilir).
- Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu yada susam serpelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
Dereotu Peynirli Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




