Dereotu Kaşarlı Pazar Poğaçası

Dereotu Kaşarlı Pazar Poğaçası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta (1’inin sarısı üzerine)
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım bardaktan biraz fazla sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Kıvam alana kadar un
  • Avuç içi kadar taze dereotu

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam

İçi için;

  • Yeteri kadar kare kesilmiş kaşar peyniri

Dereotu Kaşarlı Pazar Poğaçası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel un kabartma tozu ve dereotu hariç bütün materyalleri bir kaba alın karıştırın unu ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur haline getirin.
  2. Yıkayıp doğradığınız dereotunu ekleyip güzelce yoğurun karışsın küçük küçük bezeler alıp kasar ekleyip, yuvarlayın tepsiye dizin. Üzerlerine susam ve yumurta sarısını sürün.
  3. 180 derece fırında kızarana kadar pişirin afiyetle 👋 not pişerken kaşarlar biraz fışkırıyor kenarlardan sorun değil tabi lezzeti 10 numara👏

Dereotu Kaşarlı Pazar Poğaçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Gözleme Tarifi
Süzme Mercimek Çorbası
Kalburabastı Tatlısı (Kıyır Kıyır)
Kahvaltıya Kaşarlı Kolay Krep Börek ( 5 Dakikada Hazır)
Cevizli Zeytin Salatası
Fırında Tavuk Tarifi
Hdabla | © 2025 |