Dereotlu, Tereyağlı Poğaça
Dereotlu, Tereyağlı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için:
- 100 gram oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı
- 50 ml sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1/4 (çeyrek) demet doğranmış dereotu
- 3 su bardağı un
İçi için:
- 150 gram lor peyniri
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı paprika
- 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı susam
Dereotlu, Tereyağlı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için; olan gereçleri büyük bir kaseye koyup, karıştırın. Hamur kıvamına gelince biraz yoğurun. 16 adet bezeye ayırın.
- İçi için; olan gereçleri bir kasede karıştırın. Elinize yaptığınız bezelerden alın ve daire formunda açıp, içini koyup istediğiniz formda kapatın.
- Fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizin. Üzeri için olan materyalleri küçük bir kasede karıştırın. Poğaçaların üzerine sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dk. pişirin yahut airfryer’da 160 derecede 20 dk. pişirin. Poğaçalar biraz soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Dereotlu, Tereyağlı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






