Taze Bakla Yemeği

Taze Bakla Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo taze bakla
- Yarım demet dereotu
- 1 adet soğan
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası ve kaşık ucun da toz acı biber
- Tuz
- Su
- Zeytinyağ
Taze Bakla Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Baklaları derin bir kapta yıkıyoruz.
- Ardından baklaları baş kısımlarını kesip atalım fasülye doğrar üzere doğruyoruz. Şayet bakla kartlaşmışsa içinin tanelerini çıkaralım bu noktada dikkat etmeniz gereken bakla tanelerinin üzerinde tırnak üzere çıkıntı var onları da adedin üzerinden çıkaralım böylece yerken ağzınıza gelmez.
- Tencereye zeytinyağını alıyoruz yağ ısınınca yemeklik doğranan soğanları ek edip biraz kavuralım.
- Ardından salçaları ve toz biberi ek edip kavuralım. Bu noktada yağ cazırdayacak kadar su ek edelim.
- Sonra baklaları ek edip karıştıralım ocağın altını kısalım baklalar biraz sararana kadar kısık ateşte denetimli orta ara karıştırarak pişirelim.
- Rengi dönenen baklanın üzerine sıcak su katalım karıştıralım kaşıkla ezdiğiniz de basitçe ikiye ayrılıyorsa pişmiş demektir. Son olarak ince kıydığımız dereotunu ve tuz ek edelim.
- 5 -10 dakika kadar daha pişirdikten sonra bakla yemeğimiz hazır.
Taze Bakla Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


